Basisschool Toermalijn wint wisseltrofee fietscontroles

Op 12 februari 2011
Wisseltrofee fietscontroles verhuist maar blijft in Olen
 
OLEN - De leerlingen van de basisschool De Toermalijn uit Sint-Jozef Olen rijden op de meeste verkeersveilige fietsen in de politiezone Neteland.
Aansluitend op de actie 'Veilig naar school' controleert de politie Neteland ieder jaar de staat van de fietsen waarmee de leerlingen van de 24 basisscholen in de zone dagelijks naar school komen. Op basis van deze controle wordt een rangschikking van de scholen opgemaakt. Met een score van 94,12 procent gaat de wisseltrofee dit jaar dus naar De Toermalijn. Ze deden het nipt beter dan de winnaars van vorig jaar, De Kleine Wijzer uit Olen-centrum. Die school behaalde 94,07 procent. Pech voor de leerlingen van de Kleine Wijzer die ook in 2008 hadden gewonnen en dus in aanmerking kwamen om de wisselbeker definitief te veroveren.'

Trofee

De trofee, een soort fietsje op een sokkel, werd ontworpen door de leerlingen van het Scheppersinstituut in Herentals. Concreet werden dit jaar 1.281 fietsen gecontroleerd. 1.007 daarvan waren meteen in orde. Na de herkeuring bleken nog 86 rijwielen een mankement te vertonen.

Klavertje 3

'Het aantal gecontroleerde fietsen neemt ieder jaar toe', weet commissaris Leo Stuyck van de politiezone Neteland. 'Dat terwijl het aantal leerlingen lichtjes is achteruit gegaan. Dat betekent dat steeds meer leerlingen met de fiets naar school komen of die tenminste ter controle hebben aangeboden. Op zich een goede zaak.'

Opvallend is dat de twee Olense scholen al drie jaar op het podium staan. Klavertje 3 uit Bouwel won ook al driemaal een medaille, maar kon nog niet winnen. Helemaal aan de staart van de rangschikking prijkt de basisschool aan de Collegestraat in Herentals die met 33procent best het jaar kan overdoen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is