Olen heeft eindelijk eigen bier met Odlo

Op 12 april 2011

Maar Geert en Yves zijn er in geslaagd om een van hun recepten op commerciële basis aan de man te brengen. “Dat is de Odlo geworden”, vervolgt Yves Huyskens. “Het is een blonde, doordrinkbare dorstlesser van 6,7 graden. Het bier heeft een frisse moutige en hoppige neus, een aangenaam mondgevoel en het vloeit zacht naar binnen.” Het bier kreeg de naam ?Odlo’, wat verwijst naar de eerste naam voor Olen in 994.

Omdat Yves en Geert thuis alleen maar een proefbrouwerij hebben, wordt het bier volgens hun recept in De Graal in Brakel gebrouwen. Beide Olenaars willen het bier echt commerciëel aan de man brengen. Het is al te koop in vijf drankencentrales in de buurt rond Olen, in een reeks cafés en het werd pas gepromoot als bier van de maand door bierclub ’Onder ’t Schuim’.

“Het eerste echte brouwsel van 1.000 liter was eind vorig jaar in veertien dagen uitverkocht”, lacht een tevreden Geert Van Dyck. “Nu brouwen we per 2.000 liter. In totaal zitten we al aan 11.000 liter Odlo. Dit overtreft onze stoutste verwachtingen.” Odlo heeft al een eigen glas. Als toemaatje biedt de Olense ijshandel zelfs bierijs Odlo aan.

http://www.gva.be/antwerpen/olen/olen-heeft-eindelijk-eigen-bier-met-odlo.aspx

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is